2 recepty z brambor

In Recepty by walsla

Bramborová mňamka

Co potřebujeme:

2kg brambor, 1kg klobásy (nejlépe pikantní), 1kg vepřové krkovice, asi 5 lžic oleje nebo vepřového sádla, 3 stroužky česneku, 2 cibule, ½ čajové lžičky kmínu, sůl, vegeta, pepř, špetka cukru

Jak nato:

Očištěné brambory pokrájíme na kolečka, osolíme, posypeme vegetou, pepřem, kmínem, cukrem, česnekem, promícháme a dáme do pekáče. Do rohů umístíme celé očištěné cibule.Vepřové maso osolíme a naklademe na připravené brambory, vše podlijeme olejem nebo roztopeným sádlem, vodou a pečeme asi 1,5 hodiny. Klobásu upečeme zvlášť, potom ji nakrájíme a dáme na brambory a maso.

Brambory na bouchačku – recept z Krkonoš

Co potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 1 kg nových omytých – neloupaných brambor, sůl

Jak nato:

Do pekáčku nakapeme olivový olej a naskládáme omyté neloupané brambory. Trošku osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pak upečené brambory hřbetem ruky „rozboucháme“ – podáváme jako přílohu k masům i k omáčkám.

Související články