Těstoviny se sýrovou omáčkou
Co potřebujeme
300 g těstovin, 300 g brokolice, 250 ml smetany na vaření, 3 lžíce hladké mouky, 250 g čedaru, 200 g parmezánu, 2 lžičky ostré francouzské hořčice, ½ lžičky sušeného česneku, sůl, bílý mletý pepř
Jak na to
Těstoviny i brokolici uvaříme, v polovině smetany důkladně rozmícháme mouku, druhou polovinu smetany přivedeme k varu společně se sušeným česnekem, solí a pepřem. Za stálého míchání přidáváme smetanu s moukou a povaříme až do chvíle, než zhoustne. Omáčku odklidíme ze sporáku, vmícháme do ní hořčici a najemno nastrouhané sýry. Nakonec přidáme kousky brokolice a uvařené těstoviny, vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Na talíři ozdobíme hoblinkami parmezánu, přidat můžeme i nasekanou nať z petržele.
Kdo nemá rád brokolici, může ji nahradit žampiony nebo květákem.