GRAPEFRUITY ZLEPŠUJÍ NÁLADU A JEŠTĚ JSOU PLNÉ VITAMINU C

In Ovoce, Příroda by walsla

Grep – původním domovem tohoto ovoce se považuje Střední Amerika.

Zajímavostí je, že botanické pojmenování grapefruitu je citroník rajský (Citrus paradisi).

V současnosti najdeme růst grepy i v Evropě, třeba během dovolené ve Španělsku či Řecku. Ovoce může mít několik barev: sladší růžový, pak žlutý, ale i zelený. Vitamíny nám dodá hlavně v zimě, má hořkou chuť a větší množství vitaminu C, mnozí dokonce tvrdí, že čím je jeho chuť nepříjemnější a trpčí, tím je toho vitamínu víc.

K léčivým účinkům tohoto hořkého ovoce lze připsat i obsah kyseliny listové, které má grep značné množství, vyskytuje se v něm navíc i vitamin B.

Grep je dobré konzumovat jako prevenci, pomáhá totiž imunitnímu i cévnímu systému, pročišťuje střeva a stabilizuje střevní floru, navíc pomáhá při spalování tuků.

Grapefruity můžeme jíst na různé způsoby – protože jsou hořké, můžeme je pokapat medem nebo posypat cukrem, přidávají se do ovocných salátů, zdobí se jimi pokrmy z masa a ryb.

Související články