Recept týdne – JABLEČNÝ ZÁVIN

In Nezařazené, Ovoce, Recepty by walsla

Jablečný závin

Co potřebujeme

250 g hladké mouky, špetka soli, 50 g másla nebo rostlinného tuku, 1 vejce, 2 lžíce octa, 3 lžíce vody

a na jablkovou náplň

600 g oloupaných a nakrájených jablek, 100 g moučkového cukru, lžička mleté skořice, hrst nasekaných ořechů, 80 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku, 60 g strouhanky

Jak na to

Mouku se solí prosejeme, přidáme tuk, vejce, ocet, vodu a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme, aby byl co nejtenčí, naplníme jablky s ořechy, posypeme cukrem a skořicí, pokapeme máslem nebo rostlinným tukem, posypeme strouhankou, stočíme.

Položíme na plech vystlaný pečícím papírem, potřeme mlékem, sem tam propíchneme vidličkou. Pečeme asi dvacet pět minut v troubě vyhřáté na sto osmdesát stupňů.

Související články