CO JEŠTĚ LZE V BŘEZNU STIHNOUT

In Okrasná zahrada, Ovoce, Poradna by walsla

Probuďte rostliny v nádobách

V březnu končí rostlinám v nádobách období odpočinku, proto je začněte připravovat na další sezonu. Intenzivněji zalévejte a podle rozvinutých poupat za pár dnů zjistíte, zda zimu v pořádku přečkaly. Pár dnů poté uřízněte suché větvičky, které poupata nemají, a rostlinu prosvětlete. Menší kytky přesaďte, větším doplňte čerstvý a kvalitní substrát, Když uvidíte na rostlinkách nové listy, můžete je přihnojit třetinovou dávkou hnojiva. Později přejděte na poloviční a koncem dubna už aplikujte plné dávky hnojiva.

Očista jahod

Po zimě odstraňte fólie a netkané textilie, které chránily citlivé odrůdy před poškozením od mrazů. Všechny rostliny zbavte starých listů. Musíte dát pozor na to, abyste sazenice z půdy neuvolnili. Nakonec jahody přihnojte kompostem nebo kombinovaným hnojivem.

Jarní trávník

V prvních jarních dnech po roztátí sněhu a po konci mrazů trávu jen vyhrabeme. Až když se vzduch oteplí trvale, použijeme vertikulátor. Na některých místech se po dešti mohou vytvořit malá jezírka, což je známkou toho, že půda je na tomto místě velmi utlačená a nadbytečná voda nemůže odtékat. Pomohou vidle, které v těchto místech zapíchněte hodně hluboko a pohybem vytvořte v půdě otvory, jimiž bude voda odtékat. Na konci měsíce trávník přihnojte speciálním hnojivem na trávníky a pořádně zalijte.