OKURKOVÁ POLÉVKA S VEJCI A SLANINOU

In Recepty, Zelenina by walsla

Co si vypěstujeme, na tom si musíme přece taky pochutnat. A můžeme pozvat i rodinu, přátele, či sousedy.

Co potřebujeme
1 velkou salátovou okurku, 2 kelímky bílého jogurtu, 150 ml smetany, 2 lžíce olivového oleje, čerstvou pažitku, 200 ml vody, 3 až 4 natvrdo uvařená vejce, 50 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, na dochucení sůl a pepř

Jak na to
Oloupaný česnek prolisujeme, osolíme, opepříme a promícháme s olejem, smícháme s jogurtem, do kterého jsme přidali vodu a smetanu – přidáme nastrouhanou okurku a dáme vychladit.
Na suché pánvi opečeme plátky slaniny, uvařená vajíčka rozkrájíme na čtvrtky nebo na kolečka. Vychlazené ochucené okurky porcujeme do misek a ozdobíme plátky slaniny, vajíčkem a pažitkou.

Související články