PLNĚNÁ PEČENÁ CIBULE

In Recepty, Zelenina by walsla

Sklizeň cibule nás evokuje k ochutnávkám…a tak si zkusíme jednoduchý recept.

Co potřebujeme
větší cibule, voda, máslo, česnek, sušená šunka, parmazán, kapka sladké smetany, rozmarýn, bazalka, sůl, pepř

Jak na to
Cibule oloupeme, opatrně seřízneme (aby držela pohromadě) a dáme vařit do osolené vody podle velikosti 20 – 30minut. Poté vyndáme a necháme trochu zchladnout. Opatrně vykrojíme vnitřek tak, aby stěny a dno zůstaly neporušené.
Vnitřky cibule nasekáme, osmažíme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nasekaný nebo utřený česnek, bylinky a zalijeme kapkou smetany. Z ohně odstavíme, vmícháme nastrouhaný parmazán a promíchanou směsí (případně ji ještě podle chuti osolíme a opepříme) plníme cibule. Kolem cibule omotáme šunku a připíchneme párátky. Ještě navrch posypeme sýrem a dáme zapéct do zlatova.

Související články