RECEPT – DOMÁCÍ SUŠENÁ RAJČATA S ČESNEKEM 

In Poradna, Recepty, Zelenina by walsla

Co potřebujeme
1 kg rajčat, 4 stroužky česneku, sůl, olivový olej

Jak na to
Rajčata rozkrojíme na měsíčky, dáme na plech, který nejdříve vyložíme papírem na pečení, posolíme a zakapeme olivovým olejem. Troubu zapneme zhruba na 65 stupňů, potom do ní vložíme plech a sušíme 10 až 20 hodin. V průběhu sušení prohrabáváme, aby se zelenina sušila rovnoměrně. Potom je necháme zchladit.
Usušená rajčata vložíme do sklenic s pokrájeným česnekem a zalijeme olejem. V lednici vydrží i dva týdny. Kdo má rád bylinky, může při sušení přidat bazalku, oregano nebo jiné – podle chuti. Sušená rajčata se hodí do salátů, těstovin nebo jen tak… ke skleničce vína.