BOJÍTE SE RAKOVINY?…OCHRÁNÍ NÁS NĚKTERÉ POTRAVINY – III. díl

In Ovoce by walsla

„Třetina všech nádorových onemocnění má souvislost s tím, co jíme,” potvrzuje Doc. MUDr. Miroslav Tomíška, CSc., z Interní hematoonkologické kliniky FN Brno, a dodává: „Strava je přitom jeden z nejdůležitějších faktorů zevního prostředí. Obecně se její vliv může uplatňovat buď nepříznivě tím, že podporuje vznik a růst nádoru, nebo příznivě, kdy strava může působit ochranným způsobem.“
Vhodnou skladbou jídla a výběrem potravin můžeme hodně ovlivnit a zachránit.
CITRON – díky látce limonu dokáže zvýšit aktivitu některých enzymů v játrech, které mohou bránit vzniku rakoviny
KORIANDR – nejnovější studie ukazují na antibakteriální látky v koriandru dokonce účinnější, než některá antibiotika
ŽITO – vláknina, kterou obsahuje, čistí střeva, takže je nejen prevencí, proti rakovině, ale dokáže navíc aktivně bojovat proti rakovinovému bujení vyvolanému hormony – například rakovině prsu nebo dělohy
POHANKA – posiluje nervy a podporuje spánek. Díky kyselině fenolové navíc potírá volné radikály a brání rakovinovému bujení.
JEČMEN – podporuje činnost mozku, ničí viry, snižuje cholesterol i riziko onemocnění rakovinou
PŠENICE – je skvělým zdrojem energie nejen pro svaly, ale i pro mozek a nervové buňky
MUNGO – klíčky této rostliny jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů, bílkovin, cukrů, tuků a minerálních látek Jsou lehce stravitelné, zvyšují imunitu organismu a jsou účinné v boji proti rakovině, obezitě a stárnutí.
ŘEŘICHA – díky glukosinolům likviduje tato rostlina choroboplodné bakterie ve střevech i v močových cestách a hlídá správné hospodaření těla s minerálními látkami
BORŮVKY – přírodní modré barvivo v borůvkách přispívá k ochraně před infekcemi, ale i srdečně-cévními chorobami a rakovinou
MELOUN – má ideální poměr draslíku a sodíku, pomáhá léčit ledviny, ale i díky vysokému obsahu karotenoidů podporuje tělo v boji se škodlivými látkami i rakovinovým bujením v počátečním stádiu