KDYŽ VÁS HONÍ MLSNÁ?    

In Poradna, Zajímavosti, Zdraví by walsla

Připomeneme si dětství a usmívající se babičku, která stojí se štrůdlem či pekáčem buchet v kuchyni vonící skořicí a vanilkou. V současné podzimní době upřednostníme právě ten jablečný závin s ořechy a skořicí, ořechové rohlíčky, makové buchty (víte, že mák nás zahřívá?). Ale pozor – i na podzim musíme dbát zásady – všeho s mírou, abychom si pak nemuseli měnit šatník.

A nakonec – co s tou mlsnou, občas nás vážně nenechá na pokoji… Zkusme třeba semínka – dýňová nebo slunečnicová, která nám dodají stopové prvky i vlákninu. Anebo karob – náhražku čokolády, říká se jí také svatojánský chléb – je to vlastně luštěnina, a ta patří mezi potraviny, které nás zahřejí. Dále nám prospívá – a zároveň i chutná hroznové víno (čistí ledviny a močové cesty, chrání nás před nervozitou) a samozřejmě naše známá jablíčka – dopřejme si pro chuť i zdraví jedno jablko denně (syrové i upravené na nejrůznější způsoby).

Související články