Jak uložit potraviny v ledničce, co smíme dát do ledničky bez obav, na co si dát pozor… Každý máme svůj systém, ale přesto někdy zapřemýšlíme, máme-li potraviny v chladničce dobře uspořádané.
Ve dveřích většinou ukládáme nápoje, mléko, pivo, ve zvláštních přihrádkách máslo a tuky, vajíčka.
Ve spodních šuplíkách máme většinou zeleninu (kořenovou, listovou i košťálovou), nad nimi uzeniny a sýry, jogurty, smetanu či šlehačku…
V horní poličce uskladňujeme zbytky od oběda či večeře.
Do chladničky nikdy nedáváme:
brambory (mohly by získat nepříjemně nasládlou chuť) – patří na chladné, suché a tmavé místo
banány (v ledničce zčernají a zmoučnatí) – nejlépe dozrají v teple v papírovém sáčku
cibule (díky vysoké vlhkosti měkne a hnije) – dáme ji na suché, tmavé místo (pórek, pažitka naopak mohou v ledničce být)
rajčata (mohou v chladu ztratit chuť a zmoučnatět) – ponecháme je ve sklepě nebo ve špajzce
med (ztuhne, zcukernatí, ztratí chuť) – dáme do spižírny
česnek (klíčí a uhnívá)
chleba (rychle se vysušuje a během krátké doby ztratí svou konzistenci i chuť) – necháváme jej v chlebníku