PAMPELIŠKA A RAKOVINA

In Od čtenářů, Poradna, Příroda, Zdraví by walsla

Nepřišel Vám také poslední dobou e-mail o pampelišce, která si dovede poradit i s rakovinou? Možná byste si také něco o tomto zajímavém plevelu přečetli. Takže jsme pro Vás vybrali:

Naše babičky dělaly z pampelišky sirup, protože znaly její léčivé účinky, ale možná nevěděly, že pampeliškový kořen dokáže pomoci v boji s rakovinou.
Pampeliška obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů – například vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, A, K, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou…
Mezi léčivé účinky patří: močopudnost, vylučování žluči, detoxikace jater, snižování cholesterolu, pomoc při nejrůznějších alergiích a také – jak vědci objevili – kořen pomáhá odstraňovat rakovinové buňky.
Každopádně čaj, který je nabízen, nám nemůže uškodit. Recept na něj na našich stránkách: http://zahradkaruvrok.cz/

Související články