NÁŠ RECEPT S MATEŘÍDOUŠKOU     

In Poradna, Příroda, Recepty, Zajímavosti by walsla

HOVĚZÍ MASO S MATEŘÍDOUŠKOU
Co potřebujeme
400g vařeného hovězího masa, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce petrželky, 1 lžička sušené mateřídoušky, 8 rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce strouhaného sýra
Jak na to
Zapékací misku vytřeme olejem, posypeme jedním nadrobno rozsekaným česnekem a trochou petrželky, položíme polovinu nakrájených rajčat. Na ně dáme nakrájené maso a posypeme mateřídouškou, zbytkem petrželky a druhým rozsekaným česnekem, naskládáme další vrstvu rajčat, osolíme a opepříme. Povrch posypeme sýrem a zakapeme olejem. Dáme do trouby a zapékáme asi 20 minut – vonící lahodný pokrm podáváme s chlebem.

Související články