SKLÍZÍM, SKLÍZÍŠ, SKLÍZÍME A CO DÁL?

In Okrasná zahrada, Ovoce, Poradna, Zelenina by walsla

Naše celoroční snažení dosahuje svého vrcholu. Mnohdy stojíme před úkolem – kam s naší bohatou úrodou.  Ať už je to mrkev, brambory, cibule, jablka, hrušky a další ovoce či zelenina.

Jablka a hrušky ukládáme do lísek, přepravek či dřevěných bedniček, do kterých může proudit čerstvý vzduch.
Tykve, cukety necháme i se stopkami při teplotě 10°C – vydrží velmi dlouho.
Cibuli uskladníme na suchém, tmavém a chladném místě v bedýnkách nebo v síťkách. Můžeme si z ní také uplést oblíbený cop.
Česnek stejně jako cibule – potřebuje jen lísku nebo síťku a chladné, suché místo – také z něj můžeme udělat cop.
Brambory zbavíme zbytků zeminy, necháme je oschnout a uložíme také do beden na tmavé místo.
Zeleninu – mrkev, celer, petržel očistíme, nať opatrně ukroutíme (srdíčko však ponecháme) a uložíme do vlhkého písku (teplota max do -1°C).
Uskladněné ovoce i zeleninu pravidelně kontrolujeme a poškozené plody vždy odstraníme.

Související články