ROZCHODNÍKY A JEJICH NEPŘEKONATELNÉ KOMBINACE

In Okrasná zahrada by walsla

Nenáročné trvalky dovedou potěšit i při smutné podzimní náladě. Rozzáří zahrádku, skalku i záhon a zimy se nijak nebojí. Mají rády přímé slunce, propustnou půdu, živiny a vláhu. Jsou nenáročné, netrpí škůdci ani nemocemi a budou nám vděčné, když nezapomeneme odstraňovat odumřelé nadzemní části.

A jak zvýraznit jejich krásu? Zkuste kombinace:
Kombinace fialové a růžové barvy: astra novobelgická (Symphyotrichum novi-belgii) a oblíbený rozchodník (Sedum Autumn Joy) mohou svítit i v listopadu. Díky pevným stonkům a kompaktním květům bude zdobit zahradu i v zimě, kdy ho pokryje námraza.
Pošmourné podzimní dny nebudou vypadat tak šedivě, když vysadíme zářivě žlutou třapatku (Rudbeckia) ve společnosti s růžovou odrůdou rozchodníku nádherného (Sedum spectabile ´brilliant´).
Rudý rozchodník (Sedum „Septemberglut“) a jemný čistec (Stachys) se stříbrnými chlupatými listy – pokud máte rádi kontrast, vysaďte čistec se stříbrnými chlupatými listy.
Rozchodníky jsou prostě nepostradatelné pro zpestření záhonů svými květy v podzimním období. Květy můžeme také použít k řezu, nebo do podzimních sesazovaných nádob a truhlíků.