BANÁNOVÉ MUFFINY    

In Ovoce, Poradna, Recepty by walsla

Připravili jsme pro Vás jednoduchý recept – na zdravé a chutné banánové muffiny, o který si napsala paní Kamila ze Žatce.
Muffin je druh pečiva menších rozměrů připomíná dortíky, ale není sladký – peče se v malých formičkách s papírovými či silikonovými košíčky.

Co potřebujeme
150 g celozrnné hladké mouky, 50 g třtinového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vajíčko, 130 ml mléka, 50 g másla, 2 zralé banány, sůl, mletá skořice, asi 60 g bílé čokolády

Jak na to
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do druhé mísy dáme mléko, rozšleháme v něm celé vejce a postupně přidáváme vychladlé máslo – do směsi dáme rozmačkaný banán a pořádně promícháme. Tuto směs přilijeme do mouky a mixérem promícháme, aby se suroviny spojily.
(V závěru můžeme přidat trochu bílé čokolády nasekané na kousky.)

Do forem na muffiny dáme papírové košíčky na pečení a naplníme je do dvou třetin připravenou směsí a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Mezitím nad párou rozpustíme bílou čokoládu, necháme ji trochu vychladnout a potřeme povrch muffinů. Vršek muffinek můžeme ozdobit banánem a posypat skořicí. (Banány pokapeme citronem, aby nezhnědly.)