JAK SI PŘIPRAVIT BRAMBOROVÝ DŽUS?

In Bylinky, Od čtenářů, Okrasná zahrada, Poradna, Příroda, Recepty, Zdraví by walsla

Ještě k bramborové šťávě. Mám cukrovku a bylinkářka mi doporučila pít šťávu z brambor. Samozřejmě diabetes nevyléčí, ale jako podpůrný prostředek je osvědčená. Nápoj si připravíme velmi jednoduše, třeba se někomu recept hodí. Zdravím, Bedřich.

Co potřebujeme
brambory, struhadlo nebo odšťavňovač
Jak na to
Oloupeme brambory, odstraníme všechny zelené části, či klíčky, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (pak šťávu vymačkáme – nebo použijeme rovnou odšťavňovač).
Užívání
Šťávu pijeme vždy čerstvě vymačkanou, nemá výraznou chuť, proto si ji můžeme vylepšit šťávou z citronu či mrkve… přidat můžeme i med
Užíváme ji podle potřeby½ skleničky 3x denně (ráno na lačno, pak ½ hodiny před jídlem – pokud ji pijeme jako podpůrný prostředek při cukrovce, nebo žaludečních vředech, pak ji pijeme vždy 3 hodiny před jídlem) – kúru dodržujeme celý měsíc.

Related Post