TRÁVA, KTERÁ SLADÍ     

In Bylinky, Květiny, Okrasná zahrada, Poradna, Příroda, Zajímavosti, Zdraví by walsla

Stévie je přírodní sladidlo,
které může nahradit nebezpečný cukr. Je vhodná pro diabetiky, téměř nekalorická, nepřispívá k zubnímu kazu. U nás se pěstuje od roku 1992 a v roce 2011 byla Evropskou unií schválena jako sladící přídatná látka do potravin (označení E 960).

Léčivé účinky stévie
snižuje: pocit únavy, hladinu krevního cukru i krevní tlak
pomáhá: při snižování tělesné hmotnosti, při prevenci zubního kazu, při zánětech dásní i při začínající paradentóze
zvyšuje: imunitu, odolnost proti kvasinkovým infekcím
Listy stévie obsahují
vitamíny B a C, flavonoidy, třísloviny, silice, vápník, draslík…

Related Post