ZDRAVÉ SLADKÉ MLSÁNÍ SE STÉVIÍ 

Stévie nemá stabilní obsah sladidla, proto je dobré si její sladivost předem odzkoušet. Zhruba platí, že ¼ lžičky rozdrcené sušené stévie se sladkostí rovná jedné plné lžičce cukru.
Stevii si můžeme pěstovat v květináči za slunečním oknem (půdní substrát musí být stále vlhký) a z dorostlých rostlin si podle potřeby trháme sladké lístky.

čaj ovocný
Ke zvolené čajové směsi přidáme 1 až 2 lístky stévie a zalijeme horkou vodou – necháme louhovat ¼ hodiny.
čaj čínský
Pravý čínský čaj sladíme po dvou až třech minutách louhování čajových lístků – přidáme lístky stévie.
káva
Kávu sladíme podobně jako čaj.
pečivo
Protože stévie nekaramelizuje (kůrka není barevně výrazná), ani nepomáhají kvasnicím vzejít (základ kynutého těsta) musí se do těsta slazeného stévií přidávat vždy prášek do pečiva.
sladký nálev
Pro přípravu osvěžujících nápojů si připravíme sladký stéviový nálev (několik lístků zalijeme horkou – ne však vroucí vodou a necháme je ¼ hodiny louhovat).
citronáda
Do ½ litru studené vody nastrouháme kůru z ½ citronu (bio citron nebo dobře umytý), přidáme 300 ml čerstvé citronové šťávy a podle chuti osladíme stéviovým nálevem. Přidáme kostky ledu, ozdobíme plátky citronu a několika lístky máty peprné.