UŽ JSTE TAKÉ OCHUTNALI GOJI?

In Bylinky, Okrasná zahrada, Ovoce, Poradna, Recepty by walsla

Kustovnice čínská obsahuje mnoho vitamínů, stopových prvků i dalších zdraví prospěšných látek.
Sušené plody mají specifickou hořkosladkou chuť připomínající šípek s brusinkou a trochu i mrkev.
Můžeme je konzumovat jako každé jiné sušené ovoce (hrozinky, brusinky, meruňky, moruše…), ale ideální je čerstvý plod…
Lze ji přidávat do ovocných i zeleninových salátů…
Vynikající snídani si pořídíme smícháním müsli s goji a jogurtem… (viz obrázek)
Ochutí i sladké koláče…
Vyzkoušet můžete přidat goji do vařené či dušené rýže…
Nasypeme hrstičku goji do čisté vody a necháme louhovat – získáme osvěžující nápoj a smlsnout si můžeme i na nabobtnalých plodech…
Léčivý a také chutný je čaj.
Nálev si připravíme z hrstičky goji, zalijeme vařící vodou a necháme louhovat minimálně 15 minut.
Dospělý člověk může sníst hrst plodů (asi 30 ks), dítě polovinu dávky.