DÝNĚ VŠUDE, KAM SE PODÍVÁŠ

In Okrasná zahrada, Poradna, Příroda, Recepty, Zajímavosti, Zdraví, Zelenina by walsla

Dýně na zahrádce, kde jsme se o ně pečlivě starali, dýně v obchodech pro ty méně šťastné, kteří nemají možnost je pěstovat, dýně na výstavě, abychom věděli co příští rok, dýně v kuchyni, protože jsou nejen krásné, ale i zdravé a chutné. Také s recepty jakoby se roztrhl pytel, ale možná Vám bude chutnat právě tahle
DÝŇOVÁ POLÉVKA
Co potřebujeme
1 menší dýni, 1 l vývaru (použít lze hovězí, kuřecí, z masoxu i zeleninový)
1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 smetana na vaření, lžíce másla
sůl, pepř, ½ chilli papričky, kari, muškátový květ nebo oříšek, opražená dýňová semínka
Jak na to
Do hrnce dáme máslo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme kostičky dýňové dužiny (samozřejmě bez semínek) a chvilku restujeme. Vhodíme nastrouhanou mrkev, špetku kari koření, osmahneme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut, pak přidáme sůl, pepř a ostatní koření (vždy podle chuti), vmícháme smetanu a necháme ještě přejít varem. Rozmixujeme ponorným mixérem a hned podáváme – na talíři ozdobíme lžící smetany a posypeme opraženými dýňovými semínky.

Související články