zdroj Pixabay

MÁTE RÁDI KVĚTÁK?

In Od čtenářů, Poradna, Recepty, Zdraví, Zelenina by walsla

Tentokrát není řeč o košťálové zelenině, kterou pěstujeme na zahrádce. Paní Nováčková nám poslala zajímavý recept a věří, že čtenářům bude chutnat stejně jako členům jejich početné rodiny. V redakci jsme vyzkoušeli…a můžeme jen doporučit.

Křupavý květák, který se peče v troubě

Už jste někdy pekli květák v troubě? Pokud ne, je nejvyšší čas to také zkusit. Takto připravený karfiol, jak se mu také říká, je nejen velmi chutné, ale také zdravé dietní jídlo a my konečně splníme doporučení lékařů nejíst smažená jídla.
Co budeme potřebovat
květák, 2 vajíčka, asi 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce mléka, sůl, strouhanka (můžete použít bezlepkovou), olej
Jak na to
Květák si rozebereme na menší růžičky, opláchneme je a dobře osolíme. V misce si vytvoříme hladké těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky, mléka a trochu jej osolíme. Strouhanku nasypeme do druhé misky, nebo ji dáme do sáčku. Na plech položíme pečící papír (můžeme, ale nemusíme ho potřít olejem). Připravené růžičky obalíme v těstíčku a pak ve strouhance. Klademe je na plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut, občas je otočíme, aby se květák dobře propekl ze všech stran.
Podáváme s brambory, nebo jej mlsáme jen tak a vychutnáváme skutečnou květákovou chuť.

Související články