SALÁT BEZ PESTA NENÍ TO PRAVÉ

In Bylinky, Okrasná zahrada, Poradna, Recepty by walsla

Pesto – tato pochoutka se stává nedílnou, oblíbenou součástí i naší kuchyně.
Jeho výroba je jednoduchá a zvládne ji doslova každý. Slovo pesto je odvozené z italského výrazu pesta, tedy roztlouci, přičemž pesto se klasicky připravuje právě ve hmoždíři. My ale použijeme mixér.
Používá se do těstovin, zeleninových salátů, při marinování masa, nebo třeba jen tak namazaný na čerstvý chleba s plátkem sýra.

Co potřebujeme
rukola, čerstvé bylinky: bazalka, čerstvý medvědí česnek (asi 6 lístků), hrst kešu ořechů (nebo slunečnicová semínka), 1 jarní cibulka i s natí, hrst strouhaného parmezánu, 1 limetka, mořská sůl a 2 lžíce olivového oleje
Jak na to
Do mixéru dáme rukolu, bazalku, medvědí česnek, jarní cibulku, kešu oříšky a parmezán. Vše rozmixujeme. Pak přidáme olej, mořskou sůl a šťávu z limetky a vše společně pěkně promícháme.