Kuřecí maso s topinambury

In Recepty by walsla

Topinambury se dostaly do Evropy prostřednictvím slavných kolumbovských výprav, tedy od severoamerických indiánů přes oceán. Neobvyklý název „židovské brambory“ získaly topinambury v Itálii, kde se jim říká “girasole” neboli jeruzalémské artyčoky.

Kuřecí maso s topinambury

Budete potřebovat

  • 300 g kuřecích prsou
  • sůl, pepř
  • mletou sladkou papriku
  • lžíci sladké paprikové pasty
  • masový vývar
  • 300 g topinambur
  • olej
  • cibuli
  • dva stroužky česneku
  • salát

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme, posypeme mletou červenou paprikou a promícháme. V hrnci osmahneme na rozpáleném oleji cibuli, přidáme ochucené maso a pár minut opékáme. Přidáme sladkou paprikovou pastu, prolisovaný česnek, podlijeme teplým masovým vývarem a přikryté pokličkou dusíme. Umyté topinambury i se slupkou uvaříme v osolené vodě. Pak je oloupeme, přidáme k udušenému masu a promícháme. Zdobíme salátem.