Na okenních parapetech a dobře prosvětlených místech, ale i ve vytápěných sklenících se objevují první lístky z letošní výsadby.
V předstihu jsme vysévali v lednu papriky a celer, které potřebují delší dobu než jiné druhy zeleniny. U papriky je to i vyšší teplota, která je nezbytná pro klíčení (potřebuje až 25°Celsia). Většině druhů postačí teplota kolem 18 – 20°Celsia. Teplomilné druhy zeleniny (rajčata, lilek či paprika) vyžadují teplotu 22 – 25°Celsia.
Vyklíčit mohou ve tmě, podstatné jsou pro ně v této fázi jen teplota a vlhkost, ovšem bezprostředně poté, co vzejdou, jim musíme zajistit co nejlepší světelné podmínky.
Při výsadbě používáme jen kyprý osvědčený substrát. Semínka rozmístíme rovnoměrně, zatlačíme je do hloubky a zasypeme vrstvou přesáté zeminy, substrát udržujeme vlhký.