Kdo by se netěšil na čerstvé jahody

In Ovoce, Poradna, Recepty by walsla

Přestože jahody si dnes můžeme koupit třeba i v zimě, jistě se těšíme na ty naše české jahody a na nejrůznější pamlsky z nich připravené. Což třeba jahody v krému?

Jahody v krému

Co potřebujeme

600 g jahod, 200 g cukru moučka, 2 balíčky vanilkového cukru, 600 ml mléka, 3 vejce, 40 g hrubé mouky, případně na ozdobu šlehačka a máta či meduňka

Jak na to

Umyté jahody rozdělíme do čtyř sklenic nebo misek, větší kusy rozpůlíme, aby se daly lépe jíst. V mléce vyšleháme žloutky, přidáme 150 g cukru, přidáme vanilkový cukr a mouku a ve vodní lázni za stálého míchání uvaříme hustý krém (podobný pudinku). Za občasného míchání ho necháme vychladit, vylijeme na jahody a celé dáme znovu vychladit. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh, který navrstvíme na povrch žlutého krému. Ozdobíme mátou nebo meduňkou, podle chuti můžeme přidat šlehačku.

Náš tip

Rychlý studený pohár můžeme připravit i jako falešné tiramisu. Na dno sklenic dáme sušenky pokapané šťávou či kávou, přidáme jahody a krém (nebo podle chuti tvaroh).