RECEPT – KOVBOJSKÉ FAZOLE

In Recepty by walsla

Co potřebujeme
500 g velkých bílých fazolí (ale je možno použít i jiné), 150 g anglické slaniny nebo obyčejné slaniny, 2 ks cibule, 4 – 6 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli nebo 2 chilli papričky (podle požadované ostrosti – nemusíme dávat vůbec), cikánská omáčka nebo kečup, klobása, vařené uzené maso

Jak na to
Fazole na noc namočíme a druhý den vaříme i s uzeným masem, až jsou skoro měkké (cca 1,5 hodiny). Do trouby dáme pekáček s 2 lžícemi oleje a nakrájenou anglickou slaninou, kterou rozškvaříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky) – necháme zesklovatět. Klobásu nakrájíme na kolečka, uvařené maso na větší kousky a přidáme do pekáčku k voňavé zlaté cibuli – prohřejeme, přidáme podle chuti cikánskou omáčku, sůl, pepř, chilli, rozetřený česnek a společně prohřejeme. Přisypeme scezené a okapané fazole (musí být měkké, ale ne rozvařené) a ještě na chvilku dáme do trouby, aby se chutě propojily. Šťáva mírně zhoustne, kolem se line báječná vůně a my můžeme začít hodovat…

Délku vaření neuvádíme přesně, závisí totiž na fazolích (typ, velikost, stáří…). A ještě poznámka – místo pekáčku můžeme použít velkou pánev.