– máslo nebo vajíčka, která používáme při pečení, by měly mít pokojovou teplotu – jednak se s nimi lépe pracuje, jednak se například u másla nebudou tvořit hrudky a vajíčka se do těsta snáze zapracují
– při pečení pochoutek z droždí není vhodné otvírat zbytečně troubu, vytvoří se v ní totiž určitý tlak, při otevření klesne a může způsobit, že koláč “spadne” – je tedy lepší držet se receptu a raději počkat podle doporučených minut v receptu téměř až do konce, abychom zabránili zbytečným výkyvům teplot a až potom vyzkoušet, zda je těsto propečené
– nepříjemného zápachu během pečení ryby se můžete zbavit celkem snadno – jen přidejte do pekáče na začátku vaření rozkrojené jablíčko – toto ovoce pohltí nechtěnou vůni, navíc dodá masu jemnější chuť
– mikrovlnná trouba bude opět jako nová, kdy dovnitř dáme misku s horkou vodou a plátek citronu – troubu zapneme a ohřejeme, až se vytvoří pára – pak misku vyjmeme a vnitřek mikrovlnky vytřeme do sucha