NEPEČENÝ JOGURTOVÝ ŘEZ S RYBÍZEM

In Ovoce, Poradna, Recepty by walsla

Recept na osvěžující mls nám poslali manželé Domanští a přejí všem dobrou chuť.

Co potřebujeme
1 velké balení piškotů, asi 300 g rybízu (může být červený, černý i bílý)
na krém: 500 g bílého jogurtu, 1 šlehačka nebo Rama cremefine na šlehání, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce moučkového cukru, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
Jak na to
Na dno nádoby položíme fólii, alobal nebo pečicí papír a vyložíme piškoty.
Pak si připravíme krém: Ramu cremefine nebo šlehačku ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a jemně sešleháme. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně promícháme a pak vlijeme do zbytku krému – jemně promícháme.
Krém rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme rybíz a směs navrstvíme na piškoty, přikryjeme další vrstvou piškotů a potřeme je druhou polovinou krému bez ovoce. Celou nádobu přikryjeme alobalem nebo fólií a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Pak ozdobíme ovocem.