Jak využít tuto osvěžující a oblíbenou zeleninu? Klasicky naložit, zavařit, konzervovat …a co taková okurková polévka nebo snad limonáda či okurkové smoothie anebo pleťová maska?
Okurková maska nás čeká příští týden a jak na okurkové smoothie? Podívejte se na naše stránky: https://zahradkaruvrok.cz/
OKURKOVÁ POLÉVKA OSVĚŽÍ
Na Balkáně milují krémovou řeckou omáčku tzatziki, či bulharský tarator – a osvěžující okurková polévka chutná i nám, suchozemcům.
Co potřebujeme
1 kg bílého jogurtu nebo kysaného mléka, 1 větší salátová okurka, 2 stroužky česneku, sůl a pepř (podle chuti hrst sekaných vlašských ořechů, 1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru)
Jak na to
Okurku nastrouháme, nebo nakrájíme na kostičky či jemné plátky. Utřeme česnek a smícháme s jogurtem či kysaným mlékem, osolíme a opepříme. Dáme vychladit a před podáváním můžeme zakápnout olejem a podle chuti posypat ořechy i koprem. Servírujeme s chlebem.