HLÍVA V KUCHYNI A BÁJEČNÝ RECEPT NAVÍC

In Okrasná zahrada, Poradna, Příroda, Zdraví by walsla

Hlívu (Pleurotus ostreatus) si můžeme zkusit vypěstovat, nebo si ji jednoduše koupit a cestou domů se těšit na dobrůtku, kterou si z této dřevokazné houby připravíme. A neoceníme ji jen jako strávníci – pomáhá nám také s různými obtížemi (např. imunita, trávení, cukrovka, alergie, regenerace organismu…) – staří Číňané ji považovali za elixír mládí.
Má čistě bílou a pružnou dužninu, voní příjemně houbově, je velmi šťavnatá s nasládlou chutí. Asi právě proto se usídlila i v našich kuchyních a je vyhledávanou surovinou. Je to houba s všestranným použitím – můžeme ji vařit, smažit, hodí se do hotových jídel, lze ji i nakládat nebo sušit. Je vynikající do polévek i omáček, chutná s těstovinami i v kombinaci se zeleninou. Můžeme z ní připravit vynikající dršťkovou polévku, z klobouků jsou znamenité řízky.
Recept RIZOTO S HLÍVOU je na našich stránkách: https://zahradkaruvrok.cz

Související články