Zkusme si připravit jednoduché rizoto
Co potřebujeme
250 g hlívy ústřičné, 250 g rýže, 2 cibule, 1 dl bílého vína, ½ l vývaru (kuřecí, zeleninový, hovězí)
100 g parmazánu, sůl, pepř, 1 + 1 lžíce másla, petrželka
Jak na to
Na lžíci másla dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Pak přidáme rýži, osolíme a jemně chvilku promícháváme. Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni, dokud se neodpaří tekutina. Hlívu nakrájíme na kostky a opečeme na lžíci másla, osolíme, opepříme, podlijeme (vodou nebo vývarem) a podusíme. Nakonec smícháme hotovou rýži s hlívou a na talíři posypeme strouhaným parmazánem, ozdobíme kouskem petrželky.
