zdroj Pixabay

I NEBE JE U NÁS MODŘEJŠÍ

In Poradna by walsla

Rok se s rokem sešel a my bychom Vás rádi opět pozvali na další ročník Borůvkobraní. Borůvkové hody tu začnou v polovině července.

Borůvkobraní v Borovanech u Českých Budějovic

V sobotu a v neděli (14. až 15. července) – se koná již 14. ročník borůvkových hodů s bohatým programem pro naše návštěvníky.
Začínáme v sobotu v 10:00 a končíme v neděli v 22:00 hodin.
Čeká Vás borůvkový souboj kuchařů, kteří změří své síly ve svém umění a fantazii – budou soutěžit v přípravě nejrůznějších borůvkových pokrmů, které pak mohou návštěvníci ochutnat a také hodnotit. Výsledné výtvory musí lahodit nejen jejich oku, ale hlavně všem mlsným jazýčkům.
Další již tradiční soutěž se koná v pojídání borůvkových knedlíků.
Novinkou letošního ročníku je také dřevosochání borůvkového betlému – umělečtí řezbáři budou své dovednosti předvádět přímo před vašimi zraky. Betlém pak bude Borovany zdobit v čase adventním a všem připomene krásné letní dny ovoněné borůvčím.
Borůvkové dobroty a výrobky s borůvkovou tématikou najdete hlavně na řemeslném jarmarku na nádvoří. Ochutnat i zakoupit si můžete nejen tradiční borůvkové koláče, lívance, kremrole, knedlíky, marmelády, džemy a mnoho dalších borůvkových pochutin, ale i dezerty a delikatesy připravované dle nejnovějších trendů moderní kuchyně.
Možná Vás zaujmou borůvkové náušnice, hrníčky a další dárkové předměty… Třeba si rádi vyzkoušíte kurz borůvkové batiky.

Jarmark na nádvoří se samozřejmě modrá i programem

Těšit se můžete na flašinetáře, staropražské písničky kapely Švejk-duo, kejklíře, ukázky vystoupení folklórních souborů i živé borůvkové sochy.
Bohatý program je připraven jak pro dospělé, tak i pro děti (tvůrčí výtvarné borůvkové dílny, hry kapra Jakuba Borůvkáře…)
Otevřená bude i ukázková borůvková zahrada, kde si také můžete koupit sazenice zahradních borůvek.
A možná Vám bude vyhovovat i poradna „Jak pěstovat kanadské borůvky“.
Čeká Vás hospoda s borůvkovým pivem, portským vínem, likérem či pálenkou. Nebudou chybět ani borůvkové recepty na rozmanité jihočeské pochoutky a samozřejmě také borůvková menu v místních restauracích.
A nezapomeňte – správného návštěvníka Borůvkobraní poznáte podle modrého borůvkového úsměvu 🙂
Přijďte, neboť: „I nebe je u nás modřejší“.
Více se dozvíte na www.borůvkobraní.cz nebo na www.borovansko.cz 
Děkuji za uveřejnění pozvánky. Jarmila Veselá.