Zobrazit článek

PAPRIKY S EXOTICKÝMI NÁZVY

In Recepty, Zelenina by walsla

Jalapeno – Jde o mexickou specialitu, která si postupně nachází místo i ve střední Evropě, labužníci ocení především to, že je mírně pálivá, a tím velmi chutná. Plody odrůdy „Jalahot F1“ jsou menší, mají tvar jehlanu…

Zobrazit článek

PAPRIKY PRO LABUŽNÍKY

In Poradna, Zajímavosti, Zelenina by walsla

Pálivé papriky jsou nedílnou součástí mnoha receptů. Když zamíříme více na jih, je obliba ostrých jídel obohacených právě o pálivé papričky, výraznější. U nás jsme donedávna znali většinou jen feferonky. Kulaté 1,5 až 2 centimetry velké…

Zobrazit článek

Nemáme dostatek hořčíku

In Poradna, Zajímavosti by walsla

Ze studií to vyplývá jasně, Češi jsou obézní, málo se hýbou, jedí nezdravě a nekvalitně a nedodržují pitný režim. A každý třetí Čech také trpí nedostatkem hořčíku. Nedostatek hořčíku v české populaci prokázala studie Centra…

Zobrazit článek

CELER – recepty

In Recepty, Zelenina by walsla

Celer v těstíčku Co potřebujeme celer, osm plátků sýr ementál, čtyři plátky šunky, 2 vajíčka, polohrubou mouku, sůl, pepř, lžíci strouhanky, 2 lžíce strouhaného uzeného sýra, olej, brambory Jak na to očištěný celer nakrájíme na osm…