K létu patří nejen rozkvetlá zahrada, ale i venkovní posezení s přáteli. K tomu neodmyslitelně patří nějaká chuťovka a sklenka dobrého vína. Nabízíme proto pro inspiraci pár zajímavých, ale hlavně vyzkoušených receptů.
Grilovaný ananas
Potřebujeme: ananas (nejlépe čerstvý), mletá skořice, med, šlehačka
Jak na to: Ananas očistíme a nakrájíme na plátky, střední tvrdší část vyřežeme. Plátky uložíme na alobal, zakapeme medem a zabalíme. Grilujeme asi 10 minut, ale pozor, ne na přímém ohni, před dokončením alobal uvolníme. Napíchneme na špejle a ke konci grilování lehce posypeme mletou skořicí. Kdo má rád, přidá si před podáváním šlehačku. Takto upravený ananas je vhodný i jako ovocná příloha ke grilovanému masu.
Stejný postup lze použít i u jablek.