Kuřecí maso s chřestem

In Poradna, Recepty, Zelenina by walsla

Připravili jsme pro vás chutný recept – kuřecí maso s chřestem

Co potřebujeme

čtyři horní části kuřecích stehem bez kosti, bílý chřest, uzený sýr, osm plátků slaniny, pepř, sůl, koření na drůbež, rozmarýn, cibuli, 0,2 l loupaných rajčat, kuřecí vývar, olej

Jak na to

Maso naklepeme na plátky, opepříme, osolíme a posypeme kořením na drůbež. Očištěný chřest napaříme, každý plátek masa posypeme trochou nastrouhaného sýra, rozmarýnem, položíme dva kousky napařeného chřestu a opět posypeme sýrem. Uděláme rolky a obalíme dvěma plátky slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rolády prudce opečeme z obou stran, přeložíme je pak do zapékací mísy, podlijeme zbylým olejem a v troubě zapečeme. V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme loupaná rajčata, vývar a dusíme.

Roládky podáváme s rýží a omáčkou.