RECEPT NA ZIMU – LEČO S PÁRKEM A FAZOLÍ

In Poradna, Recepty, Zelenina by walsla

 Co potřebujeme
1,5 kg paprik, 1,5 kg rajčat, stejné množství cibule, 1 kg uvařených fazolí, 2 dl oleje, 1 Deko, 1 kg párků (nemusí být), 1 – 2 lahve kečupu. 200 g cukru, 1 dl octa

Jak na to
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme na kolečka nakrájené papriky a chvíli podusíme. Pokud paprika pustí hodně šťávy, odebereme ji. Potom přidáme párky a rajčata a později ocet, Deko, cukr a nakonec kečup i fazole (slité). Naplníme do sklenic a sterilizujeme zhruba 30 až 40 minut. Pak sklenice vyndáme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

V zimě stačí ohřát a rychlá večeře je hotová.