ZMRAZOVÁNÍ POTRAVIN

In Okrasná zahrada, Ovoce, Poradna, Zelenina by walsla

Mnohdy se zahrádkářům hodí znalost – jak zamrazovat své výpěstky – a další potraviny. Pamatujeme si, že je ukládáme do mrazničky vždy dobře zabalené ve speciálním sáčku určeném právě na zamrazování – jeho vlastnosti oceníme hlavně u aromatických potravin (ryby, bylinky…)

Před zamrazením potraviny naporcujeme na menší kusy – bude se nám to hodit, protože porcovat velké zmrzlé kusy je značně náročné (a zmrazovat rozmrazené potraviny se nedoporučuje).
Balíčky si popíšeme a nezapomeneme ani na datum, již zmrzlé kusy se mnohdy těžko identifikují.
Pokud chceme dát do mrazničky hotové pokrmy, necháme je nejdříve dobře vychladnout.
A ještě něco – ne všechny potraviny jsou k zamrazení vhodné
Například brambory – ty totiž zesládnou, listová zelenina – má vysoký obsah vody stejně jako syrová jablka či hrušky
Pokud přeci jen chceme toto oboce zamrazit, nejdřív je oloupeme a pak spaříme horkou vodou (podobně mrazíme i syrovou zeleninu).
Chcete-li se dozvědět více, pak se čtěte dál na: https://zahradkaruvrok.cz/