NEZAPOMÍNEJTE NA ANGREŠT  

In Okrasná zahrada, Ovoce, Poradna by walsla

Angreštsrstkameruzalka má vysoký obsah kyselin citronové, jablečné, vinné i šťavelové. Má v sobě hodně pektinů, obsahuje vitamíny C, E, B, draslík, karoten, hořčík, vápník, zinek a železo. Neocenitelný je pro svůj obsah křemíku – toho je totiž v živočišné stravě nedostatek, a tak ho musíme přijímat v rostlinné stravě.

Čerstvé plody angreštů omezují riziko zácpy a podporují trávení. Angrešt také snižuje obsah cholesterolu i množství kyseliny močové, a proto je vhodný pro lidi, kteří trpí artrózou.

Toto ovoce má ještě jedno plus – má pozitivní vliv na dobrou náladu. A co víc, angrešt by se měl stát pomocníkem každé ženy – z dužniny lze totiž vyrobit pleťovou masku, která pokožku rozjasní a vyhladí. Stačí dužninu rozetřít na obličej a nechat působit 10 až 15 minut.