RECEPT NA RYCHLÝ ANGREŠTOVÝ KOLÁČ

In Ovoce, Recepty by walsla

Co potřebujeme
200g cukru krystal, 125 g másla, 200 g hladké mouky, 200 ml smetany, 2 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr
na žmolenku: cukr, máslo, mouka
Jak na to
Z másla a cukru vyšleháme pěnu a postupně do ní přidáme žloutky, pak přisypáváme mouku a přiléváme smetanu. Do hladkého těsta opatrně vmícháme sníh z bílků, do něhož jsme přidali vanilkový cukr.
Dortovou formu vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou a pak naplníme těstem. Koláč posypeme angreštem a žmolenkou a pečeme při 180°C.
Angrešt výborně chutná i se směsí různého ovoce – do mísy k angreštu přidáme nadrobno nakrájené broskve, rybíz nebo maliny, lehce posypeme cukrem, zakapeme griotkou, necháme v ledničce chvíli stát. V miskách pak před servírováním ovoce posypeme strouhaným kokosem.