KDY? KDE? KAM? – srpen     

In Okrasná zahrada by walsla

20. – 23. 8. – Olomouc, Výstaviště Flora – Flora Olomouc – letní etapa
Přijďte se podívat na mezinárodní zahradnickou výstavu a veletrh. Dále se můžete těšit na letní zahradnické trhy a vyznání růžím – prodej květin, zahradnického sortimentu a drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb. Záplava nádherných květů právě vrcholícího léta i spousta atraktivních lákadel. Taková bude opět letní etapa mezinárodní květinové a zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném olomouckém výstavišti bude konat od 20. do 23. srpna 2015. Na realizaci letního pokračování největší akce svého druhu u nás se tentokrát podílejí pedagogové a studenti Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně – ti zvolili motto: Zahrada poznání – poznání zahrad. Souběžně probíhá výstava Vyznání růžím.
20. – 23. 8. – Čimelice, Zámecká zahrada – Výstava květin Čimelice 2015
Čimelice na sklonku léta opět rozkvetou stovkami květů.  Již 31. ročník prodejní výstavy květin, zahradních doplňků, drobného zvířectva a ochrany přírody Čimelice 2015. Výstava květin – spojená s prodejem – bude otevřena v areálu Zámecké zahrady Čimelice ve čtvrtek od 9 do 18 hodin. V pátek, sobotu a neděli bude otevřeno od 8 do 18hodin.
Aranžované expozice: balkonové květiny – okrasné dřeviny – letničky – trvalky – skalničky – gladioly – jiřiny – lilie – řezané květy – kaktusy – bonsaje – sukulenty – keramika – sortiment paprik a rajčat – zahradnické potřeby – ostatní doplňky do zahrady!
Výstava drobného zvířectva – v areálu školy bude otevřena ve čtvrtek 20. 8 od 13 hodin. U sportovní haly bude probíhat stánkový prodej, kulturní program a občerstvení.
Výstavu ochrany a myslivosti spojenou s výstavou fotografií, lidových krojů lze navštívit v zámku v Čimelicích. Zde bude probíhat i doprovodný program se soutěžemi pro děti a hudební odpoledne. Těšíme se na Vaši návštěvu! Čimelice leží v jižních Čechách na trase Praha – Písek!
21. – 23. 8. – Trutnov, Horní Staré Město – Svět květin
Výstavu pořádá ZO ČZS Trutnov 2 – hlavní expozice výstavy jsou: mečíky, jiřiny, růže, fuchsie, bonsaje, skalničky a jehličnany atd. Spolu vystavují organizace: citrusáři, včelaři, chovatelé.Otevřeno je v pátek a sobotu od 8 do 18 hodin a v neděli od 8 do 16 hodin.Vstupné: dospělí – 50 Kč, děti a důchodci – 30 Kč.
Zajištěn je i prodej širokého sortimentu skalniček, cibulovin, konifer, kaktusů a dalších květin. Budete mít také možnost objednávek jiřin a mečíků.
22. – 23. 8. – Velký Bor, Kulturní dům – Velká výstava gladiol
Vystaveno bude velké množství odrůd mečíků, které budou zvlněné i zřasené se spoustou novinek letošního roku a posledních let. Pravděpodobně ještě pokvete několik odrůd denivek. (Vystaveno by mohlo být v závislosti na teplém počasí 10 – 30 odrůd.)
Součástí výstavy bude prodej přebytků kosatců, denivek, tulipánů, okrasných česneků, a také objednávka hlíz gladiol. Otevřeno bude v sobotu a neděli od 10 do 16 hodin.
22. – 23. 8. – Moravec, kulturní dům – Výstava květin a umění v Moravci
Tradiční výstava květin a obrazů nejen z Vysočiny. Bude vystaveno mnoho krásných jiřinek a mečíků od členů Dagly a Gladirisu, dále růže, kaktusy a sukulenty, léčivé rostliny, konifery, suchá vazba, pokojové květiny, obrazy a dřevořezba, zahradní nábytek, keramika, zdobené perníčky a další překvapení. Prodej a objednávky spolu s odbornou poradnou zajištěny. Prohlédnout si můžete krásný park přímo proti kulturnímu domu a v okolí je i spousta památek a zajímavých míst.
Výstava je otevřena od 9 do 18 hodin.
22. – 24. 8. – Žirovnice, Zámek – ZAHRADA VYSOČINY – mečíky a jiřinky
Výstava, kterou pořádá 1. ZO ČZS Žirovnice, bude doplněna o expozici zeleniny a expozici včelařů. Zajištěna je poradenská služba i prodej dalšího zahrádkářského zboží.
27. – 30. 8. – Kroměříž – Floria léto 2015
39. ročník tradiční letní prodejní výstavy – tématem letošního ročníku je Zahrada plná hudby. Základní vstupné činí 80 Kč, ale pro členy ČZS po předložení průkazu platí 25% sleva jak pro zájezdy tak jednotlivce. Parkovné pro autobusy je v pracovní dny zdarma.
27. 8. – 1. 9. – České Budějovice, výstaviště – ZEMĚ ŽIVITELKA
Je to již 42. ročník mezinárodního agrosalonu. Obnova a rozvoj venkova, rostlinná a živočišná výroba, zemědělská technika, potravinářská výroba, lesní a vodní hospodářství, zahradnictví a pěstitelství, služby pro zemědělství, ostatní. Expozice ČZS s výpěstky květin, ovoce a zeleniny místních zahrádkářů.
Souběžně probíhající výstava:  EKOSTYL – Tvorba a ochrana životního prostředí, ekologické technologie, ekologické stavby, likvidace odpadů, alternativní zdroje energie, biomasa, bioprodukty, racionální výživa a zdravý životní styl.
29. – 30. 8. – Pelhřimov, Radnice – Pelhřimovská pouť a Festival hasičských hudeb
Výstava hrnkových květin, květinové vazby, zahrádkářských přebytků, ukázky ručních prací.
29. – 30. 8. – Velké Opatovice – Jiřinkové slavnosti s mezinárodní výstavou jiřinek
Jiřinkové slavnosti a výstavu pořádá SZO ČZS Dagla ve spolupráci se Službami města Velké Opatovice. Expozice jsou aranžované v originálním spojení s mapovými a kartografickými exponáty doplněné o modely místní organizace modelářů. V kartografickém centru je možné shlédnout více jak sto let starou plastickou mapu historických území Moravy a Slezka, která zaujímá cca 110 m2 plochy expozice. Akci bude doprovázet bohatý kulturní program (vystoupí dechová hudba Dubňanka), dále řemeslný jarmark, proběhne i módní přehlídka oblečení a klobouků, bude vyhlášena Miss Jiřinka v dětské kategorii a jiné. Podrobnosti o programu budou dostupné na kc.velkeopatovice.cz nebo na www.dagla.cz. Otevřeno bude v sobotu i v neděli od 9 do 18 hodin.