Co potřebujeme: 800 g kuřecího masa, bazalka, cibule, šťáva z 2 pomerančů, 8 lžic olivového oleje, 2 lžíce sherry octa, 4 lžíce pomerančové kůry nakrájené na tenké nudličky, sůl
Jak na to: kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a na rozehřátém oleji restujeme. Když je maso měkké, přendáme ho na talíř. Na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní pomerančovou šťávu, ocet, nasekanou bazalku a mícháme zhruba 10 minut. Do šťávy přidáme zahřáté plátky masa a podáváme posypané pomerančovou kůrou.
Tip pro líného kuchtíka:
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky, řapíkatý celer nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kousky, promícháme, přidáme zelené olivy, salát osolíme, přidáme pepř, oregano, přelijeme olivovým olejem. Promícháme a dáme vychladit.