SKLIZEŇ NA ZAHRÁDKÁCH

In Zelenina by walsla

Právě v těchto dnech na začátku září končí sklizeň cibule, suchých fazolových lusků a brambor.

Ze záhonu ale vytrháme jen cibuli, která má uvadlou a velmi měkkou nebo už suchou nať. Po sklizni ji pak dosušíme rozloženou v jedné vrstvě na dobře větraném a stinném místě.

Suché fazolové lusky sbíráme, když je hezky, a necháme je pak dosušit v bedýnkách.

Když mají brambory suchou nať, už nemá význam je dále pěstovat. Vykopané je jeden až dva týdny necháme volně uložené na tmavém, dobře větraném místě tzv. vydýchat. Tuto oblíbenou zeleninu skladujeme na chladném místě při teplotě 4 až 6 st. Celsia, Pozor – na světle zezelenají, a když projdou mrazem, chytnou nasládlou chuť.

 

komerční sdělení