Jak kaštany připravit

In Okrasná zahrada, Recepty by walsla

Kaštany nařízneme na oblé straně do kříže asi 4 mm hluboce a pak vaříme ve vařící vodě 15 až 20 minut. Když slijeme, zabalíme je do utěrky a mačkáme, dokud se slupka neuvolní a bude možné je loupat.

Kaštanová nádivka do krocana

Co potřebujeme

200g kaštanů, kuřecí játra, 3 housky, 1dl mléka, 80g másla, 3 vejce, sůl, pepř, špetka muškátového květu, petrželová nať

Jak na to

housky rozkrojíme na menší kousky a zalijeme mlékem. Máslo vymícháme do pěny se třemi žloutky, přidáme k nim housky, z nich jsme před tím vytlačili přebytečné mléko. Přidáme, sůl, pepř, muškát. Nakrájená játra osmahneme na cibulce a přidáme k houskám společně s uvařenými, oloupanými a nahrubo nasekanými kaštany. Nakonec přidáme vyšlehané bílky. Touto směsí pak krocana naplníme.